Ons team

Ik ben Lisse Theunis en ik mag mezelf met trots eigenaar van Thibeau Hondencentrum noemen.

Maar ik ben ook ergens begonnen:

Altijd al had ik een passie voor honden. Mijn lievelingsserie was dan ook Commissaris Rex. Zo een grote stoere Duitse Herder wilde ik altijd graag hebben. Voor mijn 13e verjaardag kreeg ik Thibeau, een Oudduitse Herder. Thibeau was een ontzettend lieve hond, maar hij was vroeger ook erg eigenwijs. Hij trok aan de riem en wilde altijd voorop lopen en iedereen bij elkaar houden. Nu weet ik dat wij hem onbewust de taak van leider hadden gegeven.

Door mijn passie wist ik altijd al dat ik later met honden wilden gaan werken. Tijdens de opleiding manager Dierverzorging heb ik in mijn derde en vierde leerjaar twee certificaten behaald voor hondentraining en gedragstherapie. Wij kregen les volgens de methode van Cesar Milan, ik vond dit erg interessant en ben mij hierin verder gaan verdiepen.

Naast mijn vrijwilligerswerk op een hondenschool ben ik in 2015 gestart met een hondenuitlaatservice. In 2016 kregen wij Odin, wederom een Oudduitse Herder. Toen hij met 8 weken bij ons in huis kwam was hij al pittig naar andere honden. Odin bleek erg onzeker en ik ben gaan uitzoeken wat we hieraan konden doen. Met in mijn achterhoofd wetende wat ik moest doen, had onzekerheid mij getroffen en heb ik niet naar mezelf geluisterd. Odin zijn gedrag werd niet beter. Ik wilde van die onzekerheid af, zodat ik Odin eindelijk kon begrijpen. Zo kwam ik uit bij de opleiding van Cesar Milan, wat zou het leuk zijn om hiernaartoe te gaan. Helaas was dit erg duur, maar via deze weg kwam ik uit bij een leerling van Cesar Milan, Anniek Winters. Zij gaf een soortgelijke opleiding in Nederland. Ik wist genoeg en schreef me direct in.

Tijdens deze opleiding heb ik ontzettend veel geleerd, er ging een wereld voor me open. Ik ben de hondentaal gaan begrijpen, ben mezelf tegengekomen en mijn zelfvertrouwen heeft een boost gekregen. Ik wist weer wie ik was, wat ik wilde bereiken en dat ik me hierin vast zou bijten tot het me zou lukken. Ik ben gestopt bij de hondenschool. Ik zou het zelf gaan doen, mijn passie en kennis delen met anderen. Zodoende ben ik gestopt met de hondenuitlaatservice en heb ik het Hondencentrum geopend.

Ik ben zelf voornamelijk werkzaam als gedragsdeskundige en daarom vaak op pad. Maar ik heb inmiddels zelf een fantastisch team opgeleid. De meiden op de dagopvang verzorgen de honden met veel liefde en plezier, wij als team gaan door waar anderen opgeven. Wij kennen de hondentaal en zullen deze ook aan de klanten doorgeven. Zo kan iedereen zijn hond begrijpen.